Hoe onderhoud ik mijn sieraden?
12 november 2021 

Hoe onderhoud ik mijn sieraden?

♥ Doe je sieraden af voordat je gaat slapen. Sieraden slijten sneller als je ze blijft dragen en er bestaat een kans dat het kapot gaat tijdens het slapen.

♥ Douche en zwem niet met je sieraden om. Zeepresten kunnen achterblijven, wat uiteindelijk voor verkleuring zorgt.

♥ Pas op voor zwavelhoudende substanties. Denk aan: elastieken, erwten, aardappelen, eieren en knoflook. Ook chloor is een grote boosdoener! Deze producten geven een witte aanslag op zilver en dit is niet meer weg te poetsen. Zonde dus.

♥ Doe je sieraden altijd als laatste om. Je wilt niet dat je ergens achter blijft haken tijdens het omkleden.

♥ Laat je sieraden niet direct in aanraking komen met zeep, parfum, make-up en zeker niet met haarspray. Dit zorgt voor een dof effect.

♥ Doe je sieraden af als je weet dat je zwaar werk gaat doen of begint aan een heftige work-out. Het is zonde als je ze verliest en zweet tast je sieraden aan.

 ♥ Sluit kettinkjes, armbanden en andere sieraden met een sluiting voordat je het opbergt. Hoe irritant is het wanneer je 's ochtends haast hebt en eerst je ketting uit de knoop moet halen?

♥ Het allerbeste kun je je sieraden op een donkere plek bewaren, bijvoorbeeld in een sieradendoosje of aan een display op een plek waar geen direct zonlicht komt. Gebruik je een sieradenkist? Ga dan voor één met een zachte ondergrond. Dit voorkomt beschadiging en tegelijkertijd zorgt het voor minder blootstelling aan zonlicht.

Geen zilver of goud
Iedereen kent deze struggle waarschijnlijk wel. Je koopt een sieraad dat niet van echt goud of zilver is gemaakt, omdat je misschien niet zoveel geld wil uitgeven of omdat je weet dat je het waarschijnlijk over een jaar niet meer draagt. Helaas is het binnen een paar weken al verkleurd, hoe voorkom je dit?

♥ Bij de ene persoon verkleuren sieraden sneller dan bij de ander. Dit heeft alles te maken met de zuurgraad van je huid en kun je niet voorkomen. 

♥ Ga met een transparante nagellak over de oorsteker heen. Dit zorgt ervoor dat het sieraad niet gelijk op de huid ligt, waardoor het minder snel verkleurt. Nagellak slijt ook, dus dit zul je wel af en toe moeten herhalen.


Roestvrijstalen sieraden schoonmaken

Roestvrijstaal zegt het eigenlijk al. Dit materiaal verkleurt niet en heeft een endless lifetime. Toch heeft ook dit materiaal het op zijn tijd nodig om opgefrist te worden, zodat het altijd blijft stralen om jouw pols of in je oren.

1. Leg je roestvrijstalen sieraden neer op een schone doek

2. Maak een sopje (zonder chloor!) met lauwwarm water

3. Maak je sieraden schoon met de hand of een doekje in het sopje

4. Leg ze vervolgens terug op de schone doek en dep je sieraden droog. 

5. Als je wat meer vuil wilt verwijderen uit de hoekjes kun je hiervoor een zachte, ongebruikte tandenborstel gebruiken. Laat dan wel eerst je sieraden wat langer weken in het water, zodat het vuil los kan komen.

6. Tot slot kun je je sieraden nog oppoetsen met een doekje met babyolie voor de finishing touch. Sieraden poetsen was nog nooit zo gemakkelijk!

 Tip: Ga je ook je oorbellen schoonmaken? Vergeet dan niet om de achterkantjes ook in het sopje mee te nemen. Met een wattenstaafje kun je eventueel wat vuil gemakkelijk weghalen.

 

 

Reactie plaatsen