Welke oorbellen passen bij de vorm van jouw gezicht?
29 oktober 2021 

Welke oorbellen passen bij de vorm van jouw gezicht?

Oorbellen vind je bij BLOOSZ in allerlei soorten en maten, maar welke passen nou eigenlijk echt bij je gezichtsvorm? De vuistregel is dat het type oorbel het tegenovergestelde moet zijn van je gezichtsvorm. Ontdek hoe je je gezicht kunt laten spreken door de perfecte oorbellen te dragen.

Om je gezichtsvorm te bepalen hoef je geen hogere wiskunde te hebben gestudeerd. Aan de hand van een paar stappen kom je daar makkelijk achter:
 1. Ga voor een spiegel staan en zorg dat je haren in een strakke staart zitten of verwijder ze uit je gezicht met een haarband. Zo kun je alle contouren van je gezicht goed zien.
 2. Kijk recht in de spiegel en teken met lippenstift de contouren van je gezicht op de spiegel.
 3. Als je vervolgens afstand neemt, herken je al snel een gezichtsvorm. Mocht je nog twijfelen, dan lees je hieronder nog wat kenmerken.

Ovaal gezicht

Als je een ovaal gezicht hebt dan zijn je kin en kaaklijn iets smaller dan de breedte (ter hoogte van je oren) van je gezicht. Met dit gezicht heb je eigenlijk veel geluk, want bij deze gezichtsvorm kun je alles dragen. Dus of je nu houdt van knopjes of lange oorbellen, ze staan je allemaal!

Lang gezicht

Als je een wat langer en smal gezicht hebt, staan korte en brede oorbellen je het mooist. Zo zorg je er namelijk voor dat de focus op het gedeelte tussen je oren en ogen blijft. Je vindt kegelvormige, vierkante oorbellen of kleine knopjes bij het gevarieerde aanbod van ons.

Rond gezicht

Een rond gezicht kun je herkennen aan een ronde kin en een ronde haarlijn. Wil jij een rond gezicht wat langer en slanker laten lijken? Kies dan voor minimalistische, langwerpige oorbellen. Ook staan kleine vierkante oorbellen heel goed bij een rond gezicht. Ronde oorbellen en knopjes kun je het beste vermijden.

Vierkant gezicht

Bij een vierkant gezicht lijkt je gezicht op een rond gezicht, alleen jouw kaaklijn, kin en voorhoofd zijn wat breder en hoekiger. Ronde oorbellen zijn de perfecte match voor een vierkante gezichtsvorm. Ze maken de kaaklijn net iets zachter en brengen andere gezichtslijnen in balans.

Hartvormig gezicht

Een hartvormig gezicht wordt nog mooier met oorbellen met een triangel- of druppelvorm. Bijvoorbeeld driehoekige oorbellen of statement hangers met ovale vormen. Op die manier maak je jouw kaaklijn net even wat breder.

ertre
Door

ertre

op 05 Oct 2022

tewrt

ertre
Door

ertre

op 05 Oct 2022

tewrt

Reactie plaatsen